Μεγάλη ευκαιρία έχασε η αγαπημένη μας ομάδα να πάρει μια σημαντική νίκη γοήτρου μέσα στην έδρα του μπάογκ και παράλληλα να κάνει από σήμερα το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Έκανε το καθήκον του και ο Σιδηρόπουλος που στην φάση του 84' που χρειάστηκε έκλεισε τα μάτια στην ανατροπή του Μπρούνο Γκάμα μέσα στην μεγάλη περιοχή.
Καλά στημένος κατέβηκε ο ΑΡΗΣ μας σήμερα παρά τις πολλές αλλαγές στις νευραλγικές θέσεις της άμυνας. Η χρησιμοποίηση του Σόουζα ως δεξί μπακ ήταν ένα ρίσκο και κυρίως μεσοεπιθετικά στοίχισε στην ομάδα. Κατά τα άλλα με εξαίρεση την γνωστή αφέλεια που έχουμε δείξει με την κυκλοφορία της μπάλας γύρω από την δική μας περιοχή και τα φθηνά λάθη είχαμε καλές αντιδράσεις στην άμυνα, έξυπνη ανάπτυξη στην επίθεση και καλή νοοτροπία ως προς την αντιμετώπιση του αγώνα. Σε κανένα σημείο δεν φάνηκε να έχει ο μπάογκ την υπεροχή ενώ μετά το 1-0(χάρη σε πέναλτι που καταλόγισε με συνοπτικές διαδικασίες ο Σιδηρόπουλος στην ανοησία του Γιουνές) ήταν ξεκάθαρο ότι ελέγχαμε το παιχνίδι. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου με τον Γιουνές τελικά να "λυτρώνεται" ως ένα βαθμό βγάζοντας την ασίστ στον Ματέο Γκαρσία που έστειλε με ωραίο σουτ την μπάλα στα δίχτυα. Η δικαιολογημένη αποβολή του Κίτσιου στο 59' μας έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα χωρίς ωστόσο να το εκμεταλλευτούμε με εξαίρεση 2-3 καλά σουτ που δεν βρήκαν τον στόχο. Η φάση όμως που έκρινε το παιχνίδι ήταν αυτή του 84' με τον Μπρούνο Γκάμα να τρυπώνει μέσα στην μεγάλη περιοχή και να ανατρέπεται ξεκάθαρα από τον αντίπαλο αμυντικό. Εκεί φυσικά ο Σιδηρόπουλος δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους "φίλους" του και δεν καταλόγισε το πέναλτι που πιθανόν να χάριζε τη νίκη στην ομάδα.
Το φινάλε της αναμέτρησης μπορεί να μας αφήνει την πίκρα που δεν πήραμε το διπλό αλλά ο ΑΡΗΣ σήμερα κέρδισε κάτι παραπάνω από τις εντυπώσεις. Ο Π.Ερέρα είδε τους παίκτες του να ανταποκρίνονται εξαιρετικά απέναντι στην πολυδιαφημισμένη "υπερομάδα" του συμπολίτη που υποτίθεται θα έκανε πλάκα μαζί μας… Παράλληλα όλη η Ελλάδα παρακολούθησε τον μεγάλο ΑΡΗ στην επιστροφή του, που μέσα σε 2 μήνες κατάφερε να κάνει ένα πολύ ωραίο σύνολο σε τέτοιο βαθμό που αγωνιζόμενος με μπόλικες αλλαγές να φεύγει στεναχωρημένος με το Χ από την έδρα του φερόμενου ως "πρωταθλητή" Ελλάδος. Ευθύνη όλων μας εντός και εκτός ομάδος αυτό που είδαμε σήμερα να έχει και ανάλογη συνέχεια!
ΥΓ. Τι να τους κάνεις τους ξένους διαιτητές όταν σε σφυρίζει ο Σιδηρόπουλος… ε;
ΥΓ2. Μοναδικό μελανό σημείο, ο τραυματισμός του Γκάμα που ελπίζουμε γρήγορα να επανέλθει.
ΥΓ3. Ροτέισον πριν το "ντέρμπι τίτλου" με αλλαγές Μπίσεσβαρ, Μάτος και Πρίγιοβιτς! Τιναφτορε;
ΥΓ4. Άραγε η αστυνομία κατέγραψε τίποτα από όλα αυτά που έγιναν έξω από το κοτέτσι;